Sökord
i närheten av
Skanska

Projektchef Hus Syd - Malmö

Vill du vara driva framtidens bostadsprojekt hos Skanska för Region Syd?

 

Kom med oss på Skanska Bostäder Malmö/Lund!

Skanskas löfte är att bygga ett bättre samhälle. Vårt mål är att nå klimatneutralitet i hela värdekedjan senast 2045. Vi drivs av starka värderingar och vår ambition är att vara en förebild som samhällsutvecklare och därför behöver vi aktivt bidra till ett hållbart samhälle.

 

Region Hus Syd har som uppdrag att skapa, leda och styra lönsamma projekt på ett hållbart sätt samt att utveckla husbyggnadsverksamheten i Skåne. Vi präglas av en välkomnande samverkanskultur och ett fokus på ständig utveckling och förbättring. vår målsättning är att bedriva en hållbar verksamhet med fokus på lönsamhet, kvalitet och klimat för både Skanska, våra kunder och samarbetspartners. Vi jobbar säkert eller inte alls. Vi söker nu en erfaren projektchef till ett av våra bostadsdistrikt i Malmö.

 

Erfaren projektchef som vill vara med och skapa morgondagens samhälle

 

Som senior projektchef har du en nyckelroll – med helhetsansvar för entreprenader från start, under produktion, till överlämnande. Du ansvarar för att projektet styrs så att uppsatta mål nås och att kundens förväntningar möts och helst överträffas. Som projektchef har du en nyckelroll i organisationen och du ingår i distriktets ledningsgrupp. Du förväntas ta en aktiv roll i utvecklingen av distriktet framåt. Rollen kommer även innefatta personalansvar.

 

I rollen jobbar du bland annat med:

 • Marknads- och försäljningsarbete och marknadsstrategi.
 • Att bygga långsiktiga kundrelationer och varaktiga samarbeten.
 • Affären och kunden i centrum, bygga förtroende, leverera och skapa mervärde i kundens affär.
 • Produktframtagning, design to cost, klimatstyrning och klimatkalkyler.
 • Att leda projektet och ditt projektteam genom alla faser från tidiga skeden, projektering, genomförande och garantiskede.
 • Lönsamhet genom målstyrning, tydlig ansvarsfördelning och uppföljning.
 • Värderingsstyrt och nära ledarskap - leda och utveckla medarbetare.
 • Budgetarbete, inköp, resurs – och verksamhetsplanering.
 • Entreprenadjuridik och förhandlingar.

 

Affärer, kundrelationer och ledarskap ligger dig varmt om hjärtat!

 

Du är en driven och erfaren projektchef som vill vara med och leda vårt distrikt till framgång. Tjänsten som projektchef passar dig som är positiv och möjlighetsorienterad, har en god samarbetsförmåga, är affärsdriven, trygg i dig själv, har ett förtroendegivande sätt och motiveras av att arbeta mot högt uppsatta mål och resultat.

 

Då ledarskapet är centralt i denna roll är det meriterande att du har tidigare erfarenhet av att leda personal. En viktig del av ditt arbete som ledare är förmågan att motivera, entusiasmera och engagera genom ansvarsfördelning. Du ser potentialen hos dina medarbetare och projektmedlemmar och får dem att växa och utvecklas.

 

Du har/är:

 • Högskoleingenjör eller har likvärdig byggteknisk utbildning.
 • Mer än 7 års erfarenhet av att leda projekt i roll som projektchef eller arbetschef. Erfarenhet av projekt >200 Mkr är meriterande, gärna inom bostadsbyggnation.
 • Stort engagemang för arbetsmiljö och är en förebild inom området.
 • Erfarenhet från liknande ledande roll med ansvar för anbudsprocesser och genomförande av stora projekt.
 • Stor erfarenhet av produktutformning, ekonomistyrning, kvalitetsuppföljning och organisationsstyrning.
 • Erfarenhet och intresse av att utforma lyckade projekt med fokus på högt uppsatta klimat- och lönsamhetsmål.
 • God marknadskännedom och ett gott kontaktnät.
 • Affärsmässighet och entreprenörskap

 

Vi vill lära känna dig!

Du är välkommen med din ansökan innehållande CV senast den 30 augusti 2024.

 

Urval görs löpande med start 10 augusti och du kommer att bli kontaktad om du går vidare i rekryteringsprocessen. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande Distriktschef Catarina Ekberg, 0708-27 61 97 men eftersom det är semestertider så är det säkrast att nå oss efter den 8 augusti.

 

Om företaget

Skanska använder sin kunskap och framtidsinsikt för att bidra till hur människor lever, arbetar och samverkar. Vi är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 157 miljarder kronor under 2023. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos cirka 27 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag: 30 augusti. Arbetsort: Malmö.


Senaste jobben från: Skanska

Alla jobb hos Skanska »

Liknande jobb: Projektchef Hus Syd - Malmö