Vill du bidra till att stärka Sveriges försvar och säkerhet genom att arbeta med spännande tekniska utmaningar, utveckling och tillämpad forskning, tillsammans med engagerade och erfarna kollegor? Då kan FOI vara din nya arbetsplats! Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete!
Om tjänsten
I rollen som forskningsingenjör kommer du att arbeta med teknisk utveckling och tillämpad forskning inom området telekrig mot radarsystem. Du kommer att delta i flera tekniskt utmanande projekt med stora möjligheter att utveckla din kompetens. Enheten arbetar kontinuerligt med utveckling av tekniska system samt genomför praktiska prov och försök. Tekniken inom radarområdet utvecklas ständigt, och vi använder avancerad utrustning för att ligga i framkant.
Arbetsmiljön är kreativ, och du får möjlighet att testa och utveckla egna idéer och metoder för att lösa problem. Arbetsuppgifterna inkluderar
Om enheten
Du kommer att ingå i enheten Telekrig mot radarsystem som tillhör avdelningen Telekrig i Linköping. Telekrig är ett mycket viktigt forskningsområde för Försvarsmakten. Telekrig handlar om att få ett övertag i utnyttjandet i det elektromagnetiska spektrumet. Detta kan ske genom att upptäcka och utvinna information från motståndarens signaler men även genom att störa dennes sensorer samtidigt som egna sensorer ska skyddas från motståndarens telekrig.
Har du den kompetensprofil vi behöver?
Krav
För att lyckas i denna tjänst ser vi att du har en god problemlösande analysförmåga. Som person är du självgående och strukturerad. Arbetet bedrivs i projektform, vilket gör att du behöver ha god samarbetsförmåga och gilla att arbeta i grupp. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av radar, mikrovågsteknik, antennteknik eller digital signalbehandling.
Vi vill ta vara på alla dina kunskaper och intressen, varför du gärna får beskriva dina andra kompetenser och intressen som du vill fortsätta att utveckla hos oss.
Vad erbjuder vi dig?
FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.
Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html
Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 17 november 2024.
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Mathias Wilow. Fackliga företrädare är Ulf Sterner (Saco-S) och Johan Widén (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.
Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.
FOI är en myndighet varmed inlämnade ansökningshandlingar blir allmän handling som på begäran kan lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.
Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.
Referensnummer:
FOI-PERS-2024-612
Län:
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Arbetstider:
Dag
Sista ansökningsdag:
2024-11-17
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Arbetsplats/placeringsort:
Linköping
Kontaktpersoner:
Mathias Wilow
tfn: +46 13-37 80 00
Företagets hemsida:
Adress:
Olaus Magnus Väg 58111 Linköping
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1400 anställda, varav drygt 1000 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.