Lediga ingenjörsjobb


Sökord
i närheten av
FMV

Textilingenjörer till flygsäkerhetsmateriel

Är du en driven textilingenjör som vill vara med och bidra till en historisk tillväxt inom flygområdet? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Som textilingenjör kommer du att jobba både i utvecklings- och anskaffningsfaser för ny utrustning inom Flygsäkerhetsmateriel samt med vidmakthållande av den utrustning som är levererade och i drift hos Försvarsmakten. Vi arbetar tillsammans i team med produktledare, projektledare, chefsingenjörer, systemingenjörer och inköpare. Arbetet bedrivs i projektform och tillsammans med övriga projektmedlemmar ansvarar ni bland annat för framtagning av övergripande och stödjande dokument, kvalitetsgranskningar, upphandlingar samt underhållsberedningar för Flygsäkerhetsmateriel. I arbetet ingår även kravformulering, kravnedbrytning samt kravuppföljning.

Utöver arbetet inom FMV kommer du att samverka nära med kunden, Försvarsmakten, samt med svensk och utländsk industri för att lösa uppgifterna.

Resor såväl inom Sverige som utomlands ingår i arbetet. Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker dig som

Du har en högskoleexamen eller motsvarande erfarenheter förvärvade på annat sätt. Vi ser att du har några års erfarenhet av tekniskt projekt- eller systemarbete. Du har även erfarenhet av kravställning, kvalitetssäkring och specificering av textila produkter. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal såväl som i skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av tekniskt dokumentationsarbete, kravspecifikationsarbete och underhållsberedningar. Vi tror att dina kunskaper inom konfigurationsledning, kvalitetsarbete samt riskhantering kommer att hjälpa dig att lyckas i rollen som textilingenjör hos oss.

Det är även en fördel med erfarenhet av teknisk kravställning och verifiering av krav, samt om du har erfarenhet av kund och leverantörskontakter kopplade till textilområdet. Erfarenhet av kvalitetsarbete i industriell produktion inom textil är meriterande.

Om du har erfarenhet av arbete med utveckling av funktionsplagg ser vi det som meriterande samt om du har arbetat med flygsäkerhetsmateriel. Du kommer ha nytta av kunskaper inom storlekssystem, mönsterkonstruktion och gradering om du har dessa. Vi ser gärna att du har erfarenhet och kännedom om Försvarsmakten och FMV:s verksamhet och arbetssätt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi har ett projektorienterat arbetssätt där samarbete och trivsel i team är en självklarhet. Du planerar, organiserar och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt, och du har en förmåga att ta initiativ och självständigt lösa uppgifter. Gott omdöme och kvalitetsmedvetenhet är också viktiga egenskaper i tjänsten.

Om oss

Verksamhetsområde Flygmateriel (VO Flyg) har till uppgift att tillhandahålla materiel och förmågor till Försvarsmakten inom flygområdet. Detta omfattar flygplan, helikoptrar, obemannade flygsystem samt stödsystem i form av flygbas- och flygsäkerhetsmateriel.

Flygsäkerhetsmateriel används i Försvarsmaktens samtliga flygande system och omfattar personburen, flygplan- och helikopterbunden utrustning samt underhållsutrustning. Exempel på flygsäkerhetsmateriel är flyghjälmar, ytbärgarutrustning, kommunikationsutrustning, räddningsmateriel såsom flytvästar, nödutrustning och livbåtar samt flygspecifika textila produkter som exempelvis isolerdräkter, fallhindrande system, flygoveraller, flyguniformer, skaljackor, kroppsskydd, bärsystem, flygkängor och flyghandskar.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson, OFR/S Madeleine Lithander OFR/O Filip Ingelsson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Ulf Arenander på telefon 070-584 41 60. Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du höra av dig till rekryterare Lina Sylvén på lina.sylven@fmv.se

Sista ansökningsdag är 2023-12-08

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag: 8 december. Arbetsort: Stockholm.

Kategorier: Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från: FMV

Alla jobb hos FMV »

Liknande jobb: Textilingenjörer till flygsäkerhetsmateriel