Sökord
i närheten av
FMV

Systemingenjör inom obemannad luftfarkost

Har du goda kunskaper om Patrullrobotar, explosivor och systemsäkerhet? Har du erfarenhet av att arbeta i grupp inom området obemannad luftfarkost, UAV? Är du tydlig och har förmåga att förbli lugn i stressade situationer? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

 

Arbetsuppgifter

Som Systemingenjör UAV arbetar du främst med att är att planera, förbereda och genomföra prov med Patrullrobotar och andra UAV:er. Du kommer också ingå i anskaffningarnas projektorganisationer som teknisk och operativ rådgivare för UAV:er, samt gå utbildningar för att kunna utbilda andra i framtidens system inom området.

 

Tjänsten är placerad i Karlsborg.

 

Vi söker dig som

Du är högskoleingenjör, systemvetare eller annan relevant utbildning alternativt motsvarande kompetens inom området UAV förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdig. 

 

Vi ser att du har erfarenhet av prov med explosivor, patrullrobotar och UAV:er vilket även medfört goda kunskaper om Patrullrobotar och UAV:er och dess tekniska lösningar, systemsäkerhet, taktiska tillämpning och integration till omgivande system. Du har genomfört utbildning i hantering explosiv vara grund samt patrullrobot HERO och ADR klass1. 

 

Du har tidigare arbetat i grupp inom området vapen och ammunition. Du behöver inneha B-körkort, om du därtill har truckförarbevis är det ett plus. 

 

Du arbetar bra med andra människor och har en förmåga att hålla dig lugn och stabil i stressade situationer. Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete, verksamheten och medarbetare och kan kommunicera på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram.

 

Om oss

FMV:s verksamhetsområde Test och evaluering (T&E) har huvudansvaret för verifiering och validering av Försvarsmaktens tekniska system inom flyg och rymd, sjö, mark och ledning.

 

På T&E Mark:s provplatser i Karlsborg och Skövde genomförs verifiering och validering (VoV) av markstridssystem, som till exempel fordonssystem, ammunition, vapensystem och skyddssystem. Verksamheternas främsta uppgift att genomföra olika typer av avancerad provningsverksamhet, där Karlsborgs verksamhet ansvarar för området vapen- och ammunition, medan verksamheten i Skövde ansvarar för militära fordons- och stridsfordonssystem.

 

Klicka på länkarna för att se ett klipp och läsa mer om FMV T&E Test och evaluering (fmv.se) och T&E Mark Karlsborg och Skövde (fmv.se)

 

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

 

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

 

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

 

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Ove Hellgren, OFR/O Arne Molander och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Onsite

 

Vid frågor ber vi dig kontakta Paul Nyberg på telefon 070-542 79 15.

 

Sista ansökningsdag är 2024-08-16.

 

Välkommen med din ansökan.

 

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag: 16 augusti. Arbetsort: Karlsborg.


Senaste jobben från: FMV

Alla jobb hos FMV »

Liknande jobb: Systemingenjör inom obemannad luftfarkost