Lediga ingenjörsjobb


Sökord
i närheten av
FMV

Projektledare Radar

Är du civil- eller högskoleingenjör och vill arbeta med framtidens radarsystem till svenska försvaret? Är du en självgående projektledare och duktig på att samarbeta och har förmåga att strukturera ditt arbete? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som Projektledare Radar arbetar du i ett av projekten inom Programmet Sensorsystem Ny, med att leverera sensorsystem och produkter till rätt kvalitet som kunden kräver med utmaningen att göra det inom given tids- och kostnadsram. Du ansvarar även för en hög grad av arbetsledning med koordinering av tekniskt systemarbete och kommersiella hänsynstaganden.

Rollen som Projektledare innebär deltagande i arbetet med att definiera och specificera behoven för sensorsystem och dess förmåga i framtiden samt upphandla dessa då området står inför en större omsättning. Arbete sker inom projektets alla delar, från kravanalys och upphandling till att följa upp utveckling och leveranser hos leverantörer och slutligen överlämning till Försvarsmakten. Arbetet utförs även i alla delar av systemets livscykel.  Från definition av krav till anskaffning, driftsättning, förvaltning och slutligen avveckling.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker dig som
Du är utbildad civil- eller högskoleingenjör alternativt har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt, som vi bedömer likvärdig.

För att lyckas i rollen som projektledare hos oss behöver du ha några års erfarenhet av arbete i projektform, samt erfarenhet av att leda och driva projekt. Det är en fördel om du har erfarenhet av tekniskt arbete med radarsystem och om du dessutom har kunskap och kännedom om Försvarsmaktens radarsystem är detta ett plus.

Vi tror att du kan ha nytta av dina kunskaper om lagen om offentlig upphandling eller att du tidigare arbetat med upphandlingar, men det är inget krav. Utöver goda kunskaper om projektledning och projektplanering ser vi att du har mycket goda kunskaper i engelska både i tal och skrift. Körkort är ett krav för denna roll.

Rollen som projektledare inom radar innebär att du kommer vara delaktig i flera projekt och ställer höga krav på din förmåga att kunna strukturera upp ditt arbete och projektplanering. För att lyckas i rollen behöver du vara självgående och kunna driva dina projekt framåt. Du har en förmåga att skapa engagemang bland dina projektmedarbetare och motiverar den för att tillsammans effektivt nå era mål. Du kan väga samman komplex information så att du kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar.

Eftersom arbetet bland annat innebär arbetsledning behöver du ha en god samarbetsförmåga och arbeta bra med andra människor. För att lyckas i samarbetet behöver du kunna lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt.

Om oss

Enheten Radar & Telekrig inom Verksamhetsområde Ledningssystem ansvarar för utveckling, anskaffning och underhåll av bland annat radar och telekrigsystem för Försvarsmaktens behov. Hos oss finns projektet Sensorsystem Ny där vi anskaffar framtidens radarsystem till svenska försvaret. Systemen används för övervakning av luftrum och havsyta syftande till territoriell integritet och tidig förvarning vid uppkomst av hotsituation.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO [Kari Lehto], OFR/S [Pia Edström], OFR/O [Arne Molander] och SEKO [Peter Andersson]. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta chef Joakim Wemmergård på 08-782 58 23 eller 
joakim.wemmargard@fmv.se. Vid frågor om rekryteringsprocessen kontaktar du rekryteringskonsult Anette Eriksson på telefon 073-684 71 16 eller anette.eriksson@adecco.se.

Sista ansökningsdag är 2023-12-04.
 
Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag: 4 december. Arbetsort: Stockholm.

Kategorier: Offentliga jobb Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från: FMV

Alla jobb hos FMV »

Liknande jobb: Projektledare Radar