Lediga ingenjörsjobb


Sökord
i närheten av
FMV

Flygprovingenjör till Linköpings provverksamhet

Är du ingenjör och har erfarenhet av att arbeta med test av hård eller mjukvara? Har du tidigare arbetat med sensorer eller dataanalyser? Är du en flexibel person med en god förmåga att samarbeta med andra? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Som provingenjör arbetar du med provuppdrag för olika flygande system. Ditt arbete omfattas av planering, genomförande, analys samt rapportering av prov. Dessa prov sker i tätt samarbete med testpiloter, flygtekniker, konstruktörer för att nämna några liksom med Försvarsmakten och industrin. Som provingenjör är det du som leder uppdragets provteam. Du är även delaktig i att stötta FMV projektledning vid koncept- och kravställningsarbete av nya förmågor/utrustningar.

Tjänsten är placerad i Linköping. Resor förekommer både inrikes och utrikes.

Vi söker dig som

Har en civil/högskole- eller försvarsmaktsingenjörsutbildning med teknisk inriktning eller motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet från något eller flera av följande områden: test av hårdvara, mjukvara eller hela system och/eller arbete med sensorer/dataanalys. Du kommunicerar i såväl tal som skrift obehindrat på svenska och engelska samt har B-körkort.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i projektform eller från att leda andra i arbetssammanhang. Har du erfarenhet av programmering i Matlab, Python eller motsvarande är det meriterande. Det är en fördel om du tidigare har erfarenhet av att genomföra provverksamhet men det är inget måste.

Vårt projektorienterade arbetssätt bygger på gott samarbete. Det gäller såväl inom FMV som tillsammans med andra verksamheter och organisationer. Som person trivs du därför att arbeta i team. Vi söker dig som har en bra struktur på ditt arbete, du organiserar och prioriterar dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Du är en person som ser möjligheter i förändringar, du har en förmåga att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

Test och evaluering (T&E) är FMV:s testverksamhet. Vi arbetar med verifiering och validering för att FMV ska kunna leverera rätt material till ett starkare försvar. T&E Luft verkar inom flygarenan. Vi arbetar med verifiering och validering av flygrelaterade produkter, främst på militära plattformar såsom stridsflyg och helikoptrar. Målet med vår verksamhet är att stödja övriga FMV med fackspecifik kompetens samt leda verksamhet inom verifiering och validering.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.

Våra fackliga företrädare är SACO Marie Andersson, OFR/S Nicklas Neuman, OFR/O Michael Krüger och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-On-site

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Per Hagström på telefon 08-782 4000.
Vid frågor om rekryteringsprocessen ber vi dig kontakta Annica Magnell, annica.magnell@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2023-12-07.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag: 7 december. Arbetsort: Linköping.

Kategorier: Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från: FMV

Alla jobb hos FMV »

Liknande jobb: Flygprovingenjör till Linköpings provverksamhet